Περιγραφή
Ο φούρνος µε κάρβουνα είναι ένας συνδυασµός ψησταριάς – φούρνου και χρησιµοποιείται από τους πιο σύγχρονους σεφ στον κόσµο, διότι χαρίζει ξεχωριστές γεύσεις και αυξάνει την παραγωγικότητα της κουζίνας σε ποσότητα και ποικιλία προϊόντων. Είναι η µαγειρική συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κάθε επαγγελµατικό χώρο εστίασης όπως bistro café, εστιατόρια, µεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ξενοδοχεία κτλ.
- Συνδυασμός ψησταριάς – φούρνου ώστε να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής πολλών διαφορετικών πιάτων για τα οποία θα χρειαζόταν 2 συσκευές.
- Λειτουργεί με 40%* λιγότερο κάρβουνο από μια ανοιχτή ψησταριά.
- Μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα στους 300 με 350 βαθμούς.
- Ιδανικός για το ψήσιμο όλων των φαγητών (κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, μακαρονάδες, λαχανικά, πίτσες, ψωμί κ.α.).
- Είναι 30-40%* πιο γρήγορος από μια κλασική ψησταριά.
- Σημαντική μείωση της φλόγας αποτρέποντας το φαγητό από το να στεγνώσει ή να καεί.
- Υψηλή ποιότητα ψησίματος: η μοναδική γεύση που προσδίδει το μαγείρεμα στα κάρβουνα συνδυάζεται μοναδικά με τη διατήρηση της υφής και τις ζουμεράδας των φαγητών.
- Συγκέντρωση της στάχτης σε συρτάρι κάτω από το φούρνο για ευκολότερο καθαρισμό.
- Ποιότητα στο χώρο εργασίας: Αποτρέπει την άμεση έκθεση του μάγειρα σε υψηλές θερμοκρασίες.